Selamat Berjaya Buat Calon SPM!

Pada hari ini, 11 NOVEMBER 2008 bermulalah ujian paling besar bagi sebahagian warga pelajar SAMHSB.  Sejumlah 100 orang calon yang terdiri daripada pelajar-pelajar Tingkatan 5 SAMHSB sedang bergelut di dalam medan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Ilmu dan pelajaran yang ditimba sepanjang 5 tahun yang lalu bakal diuji di atas beberapa helaian kertas peperiksaan selama tempoh sebulan.  Kertas terakhir adalah pada 5 DISEMBER 2008.  Untuk memuat turun jadual SPM, sila klik sini.

SPM adalah tanda ukur rasmi kepada pencapaian akademik mereka.  Dan keputusan SPM bakal memberi jawapan kepada masa depan mereka.  Samada cemerlang atau kurang cemerlang, sijil itulah yang bakal mereka bawa untuk memohon ke institusi pengajian tinggi, seterusnya ke medan pekerjaan.

Justeru, kami warga SAMHSB seluruhnya, yang terdiri daripada guru-guru, kakitangan, para pelajar dan sudah tentu ibubapa sekalian akan terus-menerus berdoa untuk kejayaan mereka.

Wahai Tuhan Yang Maha Mengawal Segalanya, permudahkanlah mereka, janganlah Engkau sukarkan mereka.  Wahai Tuhan Yang Maha Menentukan Segalanya, Engkau kurniakanlah natijah yang baik hasil dari keputusan mereka.  Dan jadikanlah mereka dan kami semua hamba-hambaMU yang sabar, amin…

Mendengar amanat dan nasihat dari guru-guru sebelum masuk ke dewan peperiksaan.

Mendengar amanat dan nasihat dari guru-guru sebelum masuk ke dewan peperiksaan.

Guru-guru turut hadir memberi sokongan moral.

Guru-guru turut hadir memberi sokongan moral.

Memohon belas rahmat, hidayah dan taufiq dari Rabbal'alamin.

Memohon belas rahmat, hidayah dan taufiq dari ALLAH subhanahu wata'ala.

32 Responses

  1. good luck..do the best..spm gempakz..

  2. selamat maju jaya kepada calon-calon spm…..jangan hampa kan harapan ibu bapa….do your best…

  3. gud luck spm…berjayalah dgn bergaya!!!!come on go go go…!!!!(^_^)

  4. good luck calon-calon spm……

  5. Mudah2an doa2 kita semua diperkenankan ALLAH subhanahu wata’ala, amin…

    Buat yatie92, syahirahbb3, khairina94 dan lain2 pelajar, cikgu nasihatkan agar kalian bersiap siaga dari sekarang.

    Tekunkan belajar, fokus dengan pengajaran guru dalam kelas dan gandakan usaha. InsyaALLAH, kalian bakal memperolehi kejayaan yang besar jika usaha dimulakan sekarang.

  6. Assalamualaikum, saya Naqib bin Ahmmad Alawi.

    Saya merupakan bekas SAM Hisamuddin Sg. Berith. Saya berasa amat bangga dengan usaha sekolah dalam meningkatkan prestasi kecermelangan lebih2 lagi dalam PMR.

    Salam ukhawah!

  7. Kepada admin, saya amat berminat dalam menyertai projek web sekolah SAM Hisamuddin ini. Jika boleh, admin boleh link/contact saya ke dalam blog saya.

    http://fayaballz.artzz.net/

    Terima kasih😀

  8. buat anak-anak yang sedang menduduki spm…umi dan semua warga sekolah sentiasa mengiringi antum semua dengan doa dan restu, semuga dipermudahkan segala urusan, dapat menjawab soalan dengan tepat dan betul, dikurniakan idea yang bernas dan bakal membuahkan hasil yang cemerlang,,amiin….

  9. moga moga keputusan 2008 cemerlang, lepas peksa jgn lupa isi upu online fasa 1 sblm 31 dec.

  10. semoga berjaya calon-calon spm…berdoa dan bertaqwa lah kepada allah ,allah pasti akan mengabulkan doa hambanya…..amin..amin…

  11. terima kasih kpd semua guru SAM HISAMUDDIN krne mberi dorongan kpd calon SPM 2008 ….jasa guru-guru tidak akan kami lpekan….doakan kami,calon SPM smge bjye dunia dan akhirat…..

  12. gud 4 all of f.5 08… do da best!!!

  13. Saya berharap admin tidak mendelete comment saya di sini dan berharap saya boleh menjadi pencetus ilmu di sini, insya Allah🙂

  14. Qubezo,

    InsyaALLAH, sebarang komen yang membina, positif dan dirasakan elok utk tatapan umum akan dibenarkan dipaparkan di sini.

    Silakan terus melawat dan mencetus minda ummah yang berfikir🙂

  15. Haha terima kasih. Owh, Ustaz baru eh? Boleh tak add saya? qubezo@yahoo.com. Saya baru tanya budak2 di Hisamuddin. Memang sah Ustaz baru.😛

  16. salam,salam ppaduan,salam sg.bert.salam mathematic. ustaz salam kemaafan sy hulrkn coz x pernh lulus dlm math.hakhakhak. but don’t worry be hapy coz bdk yg ggl nilah akn wat gmpak, t’utma skali dak 4taat dok palg depn skali.hehe

  17. Salam…arini exam sdh abis….!!!! yea2 arap2 result SPM thn ney gempak pye…tp add math thn ney agak tuf r…arap2 ustaz xmrh r….hehehe sek byak brbh…arp2 korg junior jge nme sek…nekkan nme sek….!!!!! jgn byak wat hal n sktkan ati guru…..idop bio gempak bru power..bye3

  18. Nurul dan lain2,

    Tahniah kerana berjaya mengharungi peperiksaan SPM. Walaupun kalian sudah berjaya menempuhinya, teruskan berdoa kepada ALLAH agar kalian diberikan keputusan yang cemerlang.

    Kami semua akan turut sama berdoa mengiringi doa2 kalian,🙂 .

  19. s.p.m = Sijil Permulaan Minda

    s.p.m = Sijil Persiapan Muda-mudi….hehehe adik2 bukan nak main2kan..tp ingat dik….spm tu permulaan saja…jauh lagi perjalanan tu…jgn suke dan leka sgt…yg pntg usaha

  20. moge2 dpt resault gmpak………….baek pnye…..

  21. walopon taon depan da x jmpe…..tp ktowang tetap engat kowang sume…….

  22. salam……..alhamdulilah….exam SPM dah sebulan berlalu….buat membe2 yg g PLKN09…Pandai2 bawak diri….rindu dkt semua cikgu2 SG BERTH….BUat adk2 form5…stadi rajin..started from now ek…jgn stadi last2 minit ekkkk….teruskan usaha…n wat semua KP, TINGKATKan prestasi disiplin sekolah…n kurangkan masalah disiplin sekolah k…..syukran jazilan kepada semua cikgu2 tingktn5 yg byk besabar melayan karenah form5 n ilmu yg cikgu semua berikan amat bermakne…………….

  23. assalamualaikum…
    kpd semua warga sg.bert…
    insyaallah kami ex-student 2008 (ALUMNI)
    akan mengadakan HARI KESENIAN ISLAM yg KE-2..
    Doa2 kn la usaha kami ini berjaya….
    ok…

  24. salam….apo kabo sme????windunyer kat sme….sye ucpkan jutaan trima kasih kpd guru2 samhsb yg tlh byk mngajar sye dlm smua aspek…alhamdulilah…skrg ini kmi mnunggu result yg bkal kluar x lme lg….p,insya-allah sye akn mnruskan STAM DI BANTING…doakn sye berjaya….wat kwan2 seangkatan,sgle knangan kte jdkan stu memori yang xkan pernh padam…saye syg sme!!!!!wat adik2,truskan perjuangan demi BANGSA,AGAMA,NEGARA, X LPER WAT SEKOLAH TERCINTA(SAMHSB)…..SALAM KEJAYAAN WAT KNALAN…..

  25. YeAH..!!adE pOwn HARI KESENIAN ISLAM..
    aHLi ALUMNI,wat baEk2 tAw..
    sMoge sUkses..!!
    gaNbattedAyoo!!

  26. salam..
    uh!
    kpd kengkawan yg spm08..
    wish u all gdlak…
    luv u larh!
    syg sam hisamuddin!!
    thnx cikgu2 spm08..
    luv u..

  27. SaLaM……..TAHNIAH Wat semUE calon SPM 2008 Yg BErjaya Dpt REsult yg CEMERLANG….kpd yg kurang cemerlang,terusKAn perjuangan korg…n wat membe2 yg berjaye lak ALL The BEST Ek…….see u di IPT

  28. taHniah waT dak spm08…pRestasi tRus naik…PengeTua suJud syukuR aTas kEjayaAn ni…cHaiyok…tP kalI ni Badg F5 09 akan Mara MenIngkaTkan KeceMerlaNgan..huhu..dOakan KaMi…spm 11A1(akaun)10A1(perdAgangan)

  29. assalamualaikum……
    tumpang tanya………
    mcm mn kptusan spm thn lepas………
    cemerlang ker……….?

  30. ape resultnya ek??
    de kt blog ni x??

  31. knp x ltk nama yg cemerlang dlm spm thn lpas kt blog ni……………

  32. InsyaALLAH, cikgu akan minta senarai pelajar cemerlang dari pejabat sekolah minggu depan utk ia dipaparkan di website ini.

    Terima kasih buat Rafee2005 dan Naim04 kerana mengingatkan😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: