Pengumuman Penting Buat LEPASAN SPM!

Berikut adalah pengumuman dari Cikgu Aizan yang ditujukan khas buat pelajar2 lepasan SPM SAMHSB:

Buat lepasan SPM 2008 yang baru selesai exam

jangan lupa buat permohonan online ke IPTA fasa 1.

Tarikh akhir isi fasa 1 pada 31 DISEMBER 2008,

harap jangan lupa isi, kalau tidak isi

akan menjejaskan permohonan ke IPTA sesi 2009.

Kod sekolah ialah BFT 0002,

dan satu lagi,

pelajar2 yg dapat tawaran ke tingkatan 6 STAM sila

hantar borang jawapan ke sekolah yang ditawarkan

sebelum 10 DISEMBER 2008,

borang diberi bersama surat tawaran,

kalau tak hantar kira tak terima tawaran.

Apa-apa masalah, sila hubungi cikgu Aizan bila-bila masa.

Sila lawati laman web berikut untuk permohonan IPTA secara online:

https://online2.mohe.gov.my/portal_bpkp/online0910/spm/mohon.php

Berikut adalah Kenyataan Akhbar dari Kementerian Pengajian Tinggi berkenaan Permohonan Fasa 1 untuk rujukan:

https://online2.mohe.gov.my/portal_bpkp/online0910/spm/mohon.php

Harap maklum.

14 Responses

  1. Assalamu’alaikum…

    Jika ada kesalahan berkenaan 2 link yang diberikan di atas, harap dapat tegur. Saya harap ia dapat memudahkan pelajar2 kita untuk dipautkan terus ke laman online yang dimaksudkan.

  2. syukran katheera cikgu shah, betul lah tu URL add nye.tapi lebih mudah supaya tak confius http://www.mohe.com.my

  3. Untuk pengunjung yang ingin melawat laman web Kementerian Pengajian Tinggi, sila klik sini.

  4. cikgu,macam mana nak ambil stam kalau tiada surat tawaran?saya dari sekolah swasta..harap dapat membantu

  5. thnks cikgu atas info td.
    hehe😉
    wish me luck rslut mac nti.

  6. buat info Ina, tawaran STAM dah tutup,tapi kalau minat nak mohon pergi ke bangunan JAIS Shah Alam Bhg Pendidikan buat rayuan kalau boleh la,cuba jer tapi kene lulus SMA,tq

  7. Terima kasih cikgu Aizan atas feedback. Saya harapkan ada sahabat2 kita di kalangan guru yg sudi utk menjawab sebarang soalan dari para pelawat🙂 .

    Utk maklumat am tentang STAM, sila klik sini.

  8. Fuh hebat. Dah ada preparation.😀

  9. bagi lepasan spm juga boleh mohon guru kafa/sra jais dgn mengambil borang di Pejbt Agama Klang, sambil-sambil blaja..ada peluang lanjut pelajaran…kaya pengalaman kaya ilmu..hehehe

  10. cikgu,sy sudah bkak laman web mohe etu tp sy xdpat nak isi borang ipta fasa 1 etu…Sy mgunakan mozilla firefox..boleh cikgu bg taw cmne nak download borang etu…sy arp cikgu dpat mbantu sy…cmne nak mohon stpm cikgu….kelayakan cmne y boleh layak amik stpm…tq

  11. Nurul Saadah,
    Tertera di laman https://online2.mohe.gov.my/portal_bpkp/online0910/spm/mohon.php yang menyatakan bahawa kedua2 internet browser (IE / Mozilla Firefox) OK. Berikut saya ‘copy’ dari laman tu:

    “Paparan terbaik menggunakan Internet Explorer 7.0 & Mozilla Firefox dengan resolusi 1024×768”

    Borang tu tak perlu download, sebab ia bukan dlm format pdf / doc / lain2 seumpamanya. Ia borang ONLINE.

    wAllahu ta’ala a’lam.

  12. gud luck 2 lpsn spm..

  13. hai

  14. trima kaseh… cikgu kerna besusah-payah membuat website skolah kite!!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: