Buletin BADAR – An-Nasihah Edisi 2009

Buletin An-Nasihah terbitan BADAR

Buletin An-Nasihah terbitan BADAR

Alhamdulillah, BADAR telah berjaya menerbitkan buletin ringkas yang diberi nama An-Nasihah.  Buletin tersebut diedarkan setiap 2 minggu ke setiap kelas, bilik guru, pejabat dan lain-lain lokasi di dalam sekolah yang strategik untuk ditampal.

Semoga usaha yang kecil ini dikira sebagai hasanah di sisiNYA, amin.

InsyaALLAH, BADAR akan meletakkan salinan terbitan buletin-buletin tersebut di ruangan ini.  Para pelajar dan pengunjung boleh memuat-turun buletin tersebut seperti di bawah: 

19 Responses

  1. salam cikgu..
    nnt boleh x msukkn gmba2 yg da tgkp mggu ni..
    klu boleh sume gmba la..
    gamba2 stiap klas..
    trmsuk gmba cikgu2,pengawas,prs,dan p media..

  2. ana_din,
    Apabila cikgu dapat gambar2 yang telah diambil pada hari tu, InsyaALLAH cikgu akan masukkan. Bersabar ya😉

  3. terbaik….risalah ini adalah langkah terbaik walau risiko tinggi…ape2 pun,terbitkan bnyk risalah lg agr nti boo=leh jadi koleksi…sebarkanlah ilmu walau dgn ape care sekalipun…yallah…

  4. to unull… what do mean by risiko tinggi??
    whatever it is, best tgk sg bert smkin maju hari demi hari…

  5. assalamualaikum cikgu…
    class sye still x dpt buletin BADAR keluaran kedua.. just tertanya2…. nape class form 3 amanah x dpt??

  6. wa’alaikumussalam Aiesyah.
    Kalau kelas 3 Amanah (dan yang lain2 juga) tak dapat buletin tu, boleh:
    – ambil dari saya di bilik guru; atau
    – download dari website ni.
    InsyaALLAH, edaran buletin An-Nasihah akan kita buat pada setiap 2 minggu hari Jumaat.

  7. Alhamdulillah, An-Nasihah keluaran 3 sudah di’upload’. Boleh download sekarang🙂

  8. Alhamdulillah, keluaran ke4 dah keluar. Boleh download di atas😉

  9. alhamdulillah….
    badar sg bert makin maju…
    kepada para AJKT BADAR 09….buatlah yg terbaik.laksanakan tugas antum sebaik-baiknye…tugas berdakwah bkn mudah.tu kene igt.RASULULLAH pun terima byk cabaran,dugaan ini kan lagi kite umat biase…

    pesanan ikhlas min ana : budak_kecik90 (bekas ajkt badar 06 & 07)

  10. Keluaran ke 5 sudah dimuat-naik ke laman web, alhamdulillah. Lihat di atas. Kalau nak download boleh…Nak baca saja, taknak download pun boleh…Manfaatkanlah ye🙂

  11. Alhamdulillah..
    suatu ketika dulu badar bergerak agak perlahan berbanding badan berkanun lain..sekarang nampak lebih menyerlah dalam setiap sudut perlaksaan progaram..
    TAHNIAH…
    teruskan usaha dan ikhtiar utk mnybarkan kalimah Islam atas muka bumi ini..
    semoga kita semua digolongkan dlm kelompok yg kecil hari kiamat nnti..InsyaAllah
    Salam

  12. alhamdulillah..
    byk peningkatan yg badar tlh buat..
    syabas kpd guru2 badar yg sentiasa brtungkus lumus mentarbiah para pljar…demi menjadi insan yg bertaqwa..mudah2an sg bert dapt melahirkan lebih rmai alim ulama’ dan golgn bijak pandai di muka bumi milik allah ini..
    Insya allah..

  13. alhamdulillah,BADAR SAMHSB tlh mberikn 1 pningktn yg amat mbggakn dlm misi “rahmatan lil a’lamin” kpd semua umat islam…. cume cdgn saya agar stiap buletin An-Nasihah yg dkeluarkan harus dperbukukn agr ianya lebih bmanfaat… SALAM UKHUWAH…

  14. Keluaran 6 dah keluar. Sila download🙂

  15. salam…alhamdulillah..sy da download pown..siap print tok kls lg…topik kali ni agk mnarik…adakah berinternet atau berMYspace HARAM?sy prcya,rmi rkn2 sy kt 3 taat…mst xsbr2 nk bce artikel yg ustz shah tulis nih…hihi…peringatan tok sy dn rkn2 gak…syukran ya ustaz..

  16. Nooratikah, bagus usaha awak tu. Mudah2an ALLAH membalasinya dengan ganjaran pahala, amin🙂

    An-Nasihah keluaran ke-7 dah keluar dan telah diedarkan ke semua kelas. Diharap kalian membacanya dan tampal di kelas utk bacaan masa depan.

    Ramai yang bertanya dah lama An-Nasihah tak keluar. Saya minta maaf, sebab bulan 7 yg lepas saya di luar negara dan sekembali ke SAMHSB, sibuk tanda kertas exam. Tak sempat nak terbitkan An-Nasihah.

    Mudah2an ALLAH memberikan saya kesempatan dan peluang utk terus menghasilkan An-Nasihah utk sama2 kita nasihat-menasihati, insyaALLAH.

    Saya akan upload ‘soft copy’ An-Nasihah keluaran ke-7 ke website ini Isnin nanti, insyaALLAH.

    Ukhwah fillah😉

  17. Alhamdulillah, An-Nasihah Keluaran ke-7 sudah di’upload’. Manfaatkanlah ye😉

  18. an-nasihah tu dari perkataan nasihat ker?

  19. Walaupun hari ini bukan lagi 2009, namun isu2 yang disentuh di dalam an-Nasihah edisi 2009 sentiasa ‘valid’ sepanjang zaman kerana isu2nya adalah isu yang umum, terutama berkait dengan perkara asas kehidupan seorang muslim.

    Mudah2an keluaran2 An-Nasihah di atas sentiasa boleh dimanfaatkan oleh generasi demi generasi dalam memberi input tarbiyah kepada semua pelajar untuk menjadi hambaNYA yang soleh, amin…

    http://www.muzir.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: