Tahniah Kepada Pendebat Sekolah!

Langkah perjuangan pendebat sekolah semakin jauh melangkah apabila sekali lagi diumumkan sebagai pemenang dalam debat antara sekolah peringkat daerah Klang semalam.  Sudah beberapa pusingan telah dilalui.  Alhamdulillah, segala pujian bagi ALLAH kerana dengan izinNYA, maka dapatlah kita melangkah sejauh ini.

Kepada pendebat sekolah saudara Iftiqal, saudara Farid, saudari Raudhah, saudari Rafidah dan …, kami warga SAMHSB mengucapkan tahniah dan semoga perjuangan kalian terus mengharumkan nama sekolah kita yang tercinta🙂 .

debat

46 Responses

  1. Tahniah!…Inilah bakal-bakal pemimpin yang akan lahir dari sekolah ini. Tapi sayang, ‘best debater’ dah pindah ke sekolah lain….Maka, bangkitlah wahai bakal-bakal debater yang lain..

  2. Betul tu cikgu Atoz. Kita doakan agar mereka semua nanti bakal menjadi pemimpin ummat ini. Pemimpin yang berTAQWA pastinya, amin…

    Patah tumbuh, hilang berganti…

    Semoga pemergian permata2 yang keluar satu demi satu dari SAMHSB, melahirkan lebih banyak kilauan permata2 baru.

  3. best debater??
    sape yg pndah tuh???

  4. herm,iftiqal da pindah sekola ke?
    insyaALLAH ade pengganti.
    phk skola cungkil la bakat student yg
    mesti ade punye😉
    go go raudhah.
    kau boleh punyee =)

  5. nak wat cam ne…. prmintaan parents iftiqal …tpksa la kne pndah…
    but anyway ada pengganti….
    iaitu

    *mohammad farid
    *siti raudhah
    *siti rafidah
    *aishah dzafierah

  6. 🙂 Tahniah diatas kejayaan kalian semua.. Semoga SGBERTH cemerlang dalam melahirkan pendebat-pendebat yang berketrampilan dan disegani didaerah Klang ini. Sekalung tahniah juga kepada semua guru-guru pembimbing secara lansung dan juga secara tidak langsung..

  7. pndah mane??
    lek r.. time aku dulu pon lwn gak membe2 sendiri, tp dorg represent other school..
    but then, sg bert gak mng…( wakil selangor lagik)..
    ahahaha!!
    xleh gtaw byk2, nnti riak…
    lalala~~

  8. sabo je la debater sg bert..
    banyak lagi permata2 yg belum di cungkil.bangkitkan lagi zaman kegemilangan sg bert dalam arena debat kerana sg bert telah melahirkan debater yg berjaya…

  9. Alhamdulillah… berita terkini,

    Pendebat SAMHSB telah layak untuk memasuki pusingan akhir Pertandingan Debat BM Daerah Klang 2009. Berjaya mengalahkan SMT Klang. Bakal akan bertanding bersama SMK Methodist Klang pada 11 Mac 2009. Bersama-sama kita mendoakan kecemerlangan & kemenangan pasukan debat SAMHSB. Insya’llah..

  10. assalamualaikum..
    ifthiqal tuka skewl ke x..
    aritu nmpk dy kat skewl..
    dy lari blek kat skewl kite ke..

  11. Alhamdulillah (segala puji bagi ALLAH).

    Seperti yg Teacher Radhiah khabarkan, kita rasa bersyukur kepada peluang yang telah ALLAH berikan kepada sekolah kita untuk mara ke peringkat akhir Daerah Klang.
    Sama2lah kita do’akan untuk kemenangan sekolah kita, amin.

    Athirah,
    Iftiqol masih di sekolah kita…

  12. Alhamdulillah…
    keep up the good work guys..
    lame xdgr pencapaian cmni..hehehe..
    gud luck then..

  13. alhamdulillah…
    ucpn ribuan time kaseh 2 debater2 skul kte..
    especially 2 ifthiqal..
    sggp brssh pyah dmi nme skul..
    tq2..

  14. but rafee,kau tetap best debater.
    memories pegi sam jeram last year.

    farid kau pon masok debat.
    gud luck all~

  15. salam…tahniah pendebat2 Sg Bert…smg terus suksess….cyahok3….

    rahmad

  16. yeyeh…. do your best… iftiqol is a goood debater….. semoga menang dlm perlawanan akhir nanti….

  17. salam…..pndebat bahse arab kite jan lper….AQILAH ROSLI MASIH ADERE…..HIDUP ARAB!!!!!

  18. best debater da patah blek la….heheh

  19. to fida rosli..
    thanks coz ingat aku lg..hehehe..
    aku pon mule dr bwh dulu, kene usaha lbey je..
    kejayaan d mana2…
    hang watpe skang?
    blaja mane?

    to all bm debater:
    gud luck for tmrrow!!
    sg bert boleh!!!!

  20. Ifthiqal mane?

  21. cayalah debater..
    cay0k2..
    best of luck…

  22. congrate iftiqal n frens..
    even dpt naib johan pon..ok per..
    huhuhu~~

  23. haha..!!best ar gAk dOwg nyEw dEbate..
    sLah sOwg tuE mMbr kTe..huhu!!
    nSib bAek yg sOwg lg tUe x jDk pNdh..
    kLu x mSti de yg sdEy gLer..huhu!!

  24. 🙂 Syabas dan tahniah pada pasukan pendebat BM, SAMHSB. Para warga SAMHSB amat bangga dengan pencapaian kalian semua. Tempat ke-2, bukan jadi ukuran. Malah sebagai satu permulaan kebangkitan pendebat BM SAMHSB di seluruh Daerah Klang.
    Begitu juga dgn pasukan debat BI & BA. Kita sama-sama berusaha utk pertingkatkan prestasi SAMHSB di arena debat, insya’allah. Semoga debat BM dijadikan “niche” utk SAMHSB. Insya’allah😉

  25. Teacher Radhiah..apa khabar teacher?sihat ?How doe’s Hisamudin’s English result for the last year SPM?..Anyway.Best Of luck Sgbert..

  26. *opps wong spelling up there..sorry haha..

  27. Congrate to all debators!!hrp2 pasnie korang akan terus sukses..rindu nak berdebat tok sgbert..
    abg rafee x latih team debat ag kerw??

  28. papehal..,Iftiqol,rafidah ngn odah rumh hijau..hidup HIJAU!!!!:-)

  29. bgs2..
    trskan perjuangan debater2 sg bert..
    bm, bi, ba..!!!!!!
    teacher radiah rowks!!
    hehehe!!

  30. maRtabatkan MaaHad SamhSb…

  31. alhamdulillah…sememangnye sg bert mmg ramai pelapis yg berbakat!!dgr cite sg bert kalahkan kg jawa utk debat arab.bagus2…kamu sume dah tebus kekalahan kpd kg jawa utk debat arab taun lepas…aku bangge dengar berita ni!!!sbb aku syg skola ni!!
    utk peserta debat bahasa arab sg bert,mabruk ‘alaikum!!!!
    aku xtgk korg punye persembahan taun ni…tp kalo peserta nye same dgn taun lepas,aku tgk korg mmg ada harapan utk naikkan nama sg bert!cuma mgkin taun lepas bkn rezqi kamu sume.lps ni usaha sungguh2…b’latih leklok…

    min ana : budak_kecik90

  32. yeke???
    tahniah debat arab.. but sian debat bm (amal islami ) akhirnya terlepas ke tgn kg jawa…
    anyway best of luck to all..

  33. thanx 4 all da wishess..

    kali ni sy msuk mrhaban lak..

    hehe..

  34. bgus2..makin lama kita banyak pelapis baru & rupe2nya..budak2 sekolah SAMHSB nie sumenya ada bakat tersendiri..kenpa korang simpan bakat 2…after tis,korang jgn memalu taw nak join ape2 aktiviti…xkira la same ade peringkt sekolah @ luar sekolah…semoga korang semua berjaya & harum kn lg nama sekolah kita !!!

  35. congrats raudhah n the gang..

  36. x payah la nak mention nnti riak pulak!!! dah sah2 ko tu riak n suker mnnjok2!!!!! huhuhu~~~ sedih!!!

  37. re: ain najwa…
    mmg berbakat dak2 ni, tapi utk berjaya…
    perlu rajin lg usaha, ubah perangai prepare for the last minute tu…
    hehehe…

  38. To Alifazman… so sorry for such a late reply.

    I’m actually attending an intensive course in International Languages of Teaching Institute (Institut Perguruan Bahasa-Bahasa Antarabangsa- IPBA) since February 23rd till May 29th. So, literally I’m not in the school right now.( But my heart still here) I can’t tell you about the figure or the real statistic of our English SPM performance.. But one thing that it’s true; It’s shows a good improvement. Alhamdulillah..

  39. Papepun TQ sgt kat korang yang sentiasa mmbbrkn sokongan yang padu kpd team debat SAMHSB. HAHA korang mst tak knl ak kan?????untuk semua pendebat SAMHSB yg ak kagumi teruskan usaha dimasa akn dtg.semoga usaha kalian untk sek akn dapat dimanfaatkan utk semua warga SAMHSB. pd thn dpn ,ak nak cari pelapis debat..so,,,, saper berminat bolehlah join team debat sg.bert..lehlah jumpa sifu debat sg.bert!!!!semoga terus maju industri debat kita.TQ, cikg shah,tcr Radiah yg sudi bg komen.tq pd org ptame yg membuka ruang untuk ak join debat Pn KAMISHAH. TQ!!!SALAM dr iftiqal

    Iftiqal, bakat yang besar tu jangan disia2kan. Keberanian dan ketrampilan adalah antara ciri yang dipunyai oleh semua pemimpin. InsyaALLAH, kalau kualiti diri diteruskan, tak mustahil bakal pemimpin negara dan ummat akan lahir dari SAMHSB. Nasihat ini buat semua warga pelajar SAMHSB yang dikasihi.

    Turunkan skill dan bakat debat tu pada adik2 SAMHSB ye😉

    -CikguShah-

  40. ceh.. power seh iftiqal…dan lehwat offer utk sape2 yg nk join debat lak tu…
    tahniah la ek…
    gud luck…

  41. Alhamdulillah syukur kpd Allah Taala, walaupun kita x dapat masuk KAMIL ngeri tp, iftiqal diminta untuk turut serta bergabung dengan team kg.jawa untuk KAMIL yg akn blangsung di sabak bernam pd 27 jun. nk say TQ gak kat ckgu syah ats nashat dan galakan yg dbrikan. ha,,cuti ni rindu plak kt skolah. last, week mastuh xder kat skolah coz ada latihan pusat negeri kadet bomba. ha, nak gitaw saya pi kem negeri kadet bomba. baru blek ni.kemenangan : johan kawad kaki prgkt ngri, johan formasi,johan kawad operasi berhalangan basah,johan kawad operasi menyelamt kering tmpt ktiga kawad operasi capuran. untuk pengetahuan sg.bert diwakili oleh ,iftiqal,fauziah dan akmal.cikgu gyah, wat kan kolum untuk kami kadet bomba.2 orang(iftiqal & fauziah) terpilih untuk mewakili negeri selangor ke prgkt kebangsaan di terengganu pd 22-29 jun.jangan lupa cikgu syah.ni first time sg.bert ada wakil.salam….

  42. thn dpn akn ade pndebat bru..hrp iftiqal jgn la grg2..lau grg ley wt org tensyen,tu yg org x ley nk fokus..klu sy mmg bg klh je..papepun sy respek kt iftiqal..nk lwn dye mmg ssh..

  43. To teach Radhiah:

    Alhamdulillah,really happy to hear word improvement hehe,I miss all of my teacher over here,even there is no alif with “kuih cara” hope we keep in touch.😉.
    haha..

    To ustazah aizan(if she read this) how was everythin going on?x tukar number kan?
    anyway i’m so jealous wih sgbert new look and spirit.;)

  44. hidup debat b.arab!!!!

  45. tahniah r kpd pndebat2 skola sam hisamuddin sg bertih..x kira r pndebat bhsa arab,mlayu atau inggeris..u all mmng best..trutamanya kt akak sye..debat inggeris..nooratikah..huhuhu..smoga pndebat skola bleh mlangkah dgn lbih jauh..insyaAllah..

  46. alif… aku rindukan kuih cara mu…
    hehehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: