Sambutan Hari Guru Peringkat Sekolah

Meriah, sungguh meriah!

Sambutan Hari Guru Peringkat SAMHSB telah diadakan pada 29 Mei 2009 dengan diisi pelbagai aktiviti.  Bermula dengan ucapan Pemimpin Pelajar, Pengetua dan seterusnya ucapan perasmian oleh YDP PIBG.  Kemudian, diikuti dengan bacaan ikrar dan nyanyian oleh para guru.

Keseluruhan program telah disusun oleh para pelajar dengan dibimbing oleh beberapa orang guru yang terlibat.  Aktiviti fizikal telah dimulakan dengan permainan bola tampar, kayuh basikal lambat, masuk benang dalam jarum, musical chair, bowling kelapa, lari dalam guni, shoot bola jaring dan berbagai-bagai lagi. 

Bukan itu sahaja, malah cabutan bertuah, hadiah kepada guru-guru dan anugerah tokoh guru turut diadakan.  Yang paling menarik adalah persembahan para pelajar seperti dikir barat, sajak dan pentomin.   Pendek kali, memang meriah hari tu.  Gelak ketawa dan usik-mengusik di kalangan pelajar dan guru telah mengisi suasana pagi di SAMHSB.

Semoga program yang telah diadakan dapat mengeratkan ukhuwwah di kalangan guru-guru dan para pelajar.

34 Responses

  1. Gambar2 di atas adalah ihsan dari cikgu Hamimah.

    InsyaALLAH, jika saya dapat lagi gambar2, saya akan muatkan lagi.

    Tahniah buat barisan pelajar yang telah berjaya menganjurkan majlis Hari Guru yang sangat meriah tu. Kami guru2 memang seronok pada hari tu😀 .

  2. meriah sungguh hari guru pada tahun ini…
    hurur-guru pun nampak happy je…mesti seronok kan..
    semoga hari guru pada tahun hadapan nye akan lebih meriah lagi…
    I LOVE YOU TEACHERS…
    GO GO Go…
    SAYA SAYANG CIKGU..🙂🙂

  3. memang best sgt2 sambutan ari guru taon nie..
    sume epy2 jer..
    KAMI SAYANG SUME GURU SAMHSB..
    ;p

  4. tahniah kepada semua warga pendidik sg bert…
    semoga berjaya….

  5. tahniah…

  6. alhamdulillah,,ini lah program yg julung2 kali dijalankn oleh ting.5 yg paling berjaya!!!!!!!!

    thnx to all my friends!!!

    HAPPY TEACHER`S DAY!!

  7. tahniah kpd sume pendikir barat asrama yg terdiri drp plajar senior..

    Korang memg bes!!

    Hidup Dikir Barat!!!!

    sdey r aku x dpt join korang skali..=(

  8. 2 org setan tu bleh wat filem arr..
    pape pun selamat hari guru kpd semua guru di smahsb..

  9. bangunan dicat baru
    tapi bukan warna biru
    walau murid beribu-ribu
    murid SAMHSB tetap yang satu

    hari dinanti penuh ceria
    buat semua tersenyum ria
    semua murid & cikgu mesra
    sambutan tahun nie best2 belaka

    setahun sekali kami menunggu
    untuk menyambut hari guru
    sesungguhnya kami rasa terharu
    terima kasih dari semua cikgu

    hari guru sudah berlalu
    sudah masanya mentelaah buku
    ini doa dari cikgu
    moga semua murid berjaya selalu

  10. the best teacher’s day in my life..

  11. salam..hm..bru ad ksmpatan nk tgk blog skolah..cikgu mimah!!gempak r hari tu..rsenye ckgu btul2 kotakan jnji..hehe..cikgu,sy sayaang ckgu! syg sume ckgu r kt skola hisamuddin sg.bertih nh..pape pown,doakan kjayaan ank2 murid ckgu nh..jasamu dikenang sepanjang hayat…cewahh..haha.

  12. jap!!hm..nk gak komen..asyk puji mlmbung je..hari tu,sume da ok..game pown besh2..satu je r yg kurg..awat tak da nasyid??ye r..nsyid kn asyk mng je dlm bape competition,nk gak tgk khbtn dorg..asyik mjlis2 private cm hari kcmrlagn 2 je bru ad nsyid..

  13. salam.selamat menyambut hari guru kpd semua guru2 samhsb.
    rasa2nya nilah program terakhir n terbez yg leh kmi laksanakn for all techrs .harap hari guru taun ni akn diingati olh semua wrg skolah smpi 7 keturunan.tahniah wt smua member2 yg jd ajk pelaksana ,korg memg bez.
    kami sayang cikgu.

  14. cikgushah ,msukkan la video dikir ngan pentomen.bez tuuuuu……..

  15. Assalamu’alaikum…

    Beduk, jika ada bahan video tu berilah pada saya.
    InsyaALLAH, saya akan masukkan.
    Memang best tengok dikir barat dan pentomin tu.

    Dahsyat betul saya tengok Akmal hari tu.
    Hancusss dikir barat dibuatnya, hehehe…😀

  16. hri guru mmg best tp mmenatkan..bkn ckgu je tp dak2nye skali..aktviti x yah nk byk2..mcm mndre pn ade..ppepun mriah..tahniah kpd ustaz lutfi yg byk mng..

  17. salam…………..
    ktorg tabik kt prsembahan yg ade………
    pentomen best………….
    dikir bleh diktekn lwk……………

    nk komen 1 je,spe la yg order mkn..sambal masin…..
    tmpt mkn guru pn mslh..ksian ustaz mahmud kne mkn tpi kolam…………..

  18. best sgt ari guru taon ni…….
    arap taon dpn wat lg best drp ni….

  19. sErOnok saNgat time HarI 2…InsyaAllah kTowg F5 09 akan IngAt bEtapa berjasA nyer semUa ciKgU kat KitOwunk…SelamaT harI gUru…tUlus IkhLas daRipaDa saya Zulaiha…dan raKAn2

  20. erm,ckgushah,time kasih coz ckgu da msukkn pic spnjg ari guru..arap bnyk ag gmbar yg dpt dimsukkn.. klu ley,nk tgk video sekali..hehe..

  21. dikir baratttttttt!!!!klantan!!!!!yeah!!!!

  22. hurmm..
    smbutan ari guru tahun ni mmg meriah btul,,
    tahniah kpd pengarah dan ajk terlibat k..
    semoga prgrm2 akan dtg akan lebih meriah..=)

  23. WAU…THNIAH….kpd adk abg yang buat pantomin….best sgt…abg pun x sangka…huhubuy tima kash kpd yang terlibat…..ckgu shah! thniah jd guru cmerlang thun ini 2009

  24. antara bnyk2 sambutan hari guru yg saya sambut, tahun nie yg plg best skali.harap2 dpt buat lg mcm ni thn dpn.

  25. Ada tambahan 16 foto telah saya masukkan hari ni. Foto2 tu adalah ihsan dari cikgu Ali. Terima kasih kepada beliau🙂

    Sila lihat ‘slide photo’ di atas…

  26. saya sayangg sgtt kt cikgu2 semua…
    mereka banyak..beri semangat dan tunjuk ajar kt saya..

    HAPPY BELATED TEACHERS DAY …..
    heeeeeeeeeeeee~

  27. huhu..x berpeluang tengok sebab da pindah skool laen..

  28. skong ckp petra..
    prgrm ni mrpkan prgrm yg pling berjye oleh dak form5..
    tahniah sume..
    kte akn bktikan kjyaan kte tme spm nnti
    rsult kasi gmpak..insyaALLAH..
    thankz to all ticer samhsb..
    syg cikgu..doakn kjyaan ank2 mridmu..

  29. Tahniah kpd sume yang telah menjayakan hari guru..
    Semoga hari guru 2009 menjadi kenangan yang abadie buat kite semua….buat guru2 yang disayangi, terima kasih untuk segalanya……doakan kejayaan kami dalam semua perkara kebaikan…Buat smua kawan2 f5,kalau kite boleh buat hari guru dgn berjaya, maka itu tandanya kita boleh buat yang terbaik juga untuk spm…buktikannya….gud luck 4 all…..

  30. Tahniah kat dak pentomin, terutame kt dak suare,syafiq,aqily,najib.bedul,fadhli,arifudin,shahdani,ikmal..
    Tanpa suara tak de r pentomin 2 meriah..hehehe:-
    Abg fred…thankz a lot…
    e-class
    Syafiq 3.1…aqily 3.3

  31. Kpd naim n azka,.,.,
    Cute r kowg cm pompuan btul,
    Azka cm pea’h serupe.
    Tp pentomin memg best! Tak terhingge!
    Abg arap naim n azka dpt truskan pelakonan kowg.. Tahniah abg fred.

  32. hari guru taon ni paling bess.tapi time tu kitowang ade masalah agi serius,t’paksela sambut dgn keadaa stress,wah2!!!

  33. tahniah n hepy teachers day to all sg bert teacher~

  34. kepada guru2 samhsb….

    ana syg sgt kt semua!!

    lebih2 lg yg mendidik n mengajar ana tanpa jemu drpd taun 03-07

    5 tahun ana di skola ini,cukup utk menjadikan ana muslimah mu’minah solehah.insyaALLAH..

    doakan kejayaan ana dunia akhirat….

    ilal mu’allimiin fi hazihil madrasah,

    uhibbukum jami’an !! jiddan-jiddan !!

    wa arju hayatikum fi mardhatillah wa rahmatillah…

    wa ad’uu ilallahi ‘ala kullukum ya mu’allimiin…an yusa’idun daiman fiddunya wal akhirah. amiin..

    ikhlas minni : budak_kecik90
    (ish…sape la budak_kecik90 ni ea…)hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: