Kursus Kepimpinan Tamrin Qiyadi

Kursus Kepimpinan Tamrin Qiyadi Untuk Pengawas, Pembimbing Rakan Sebaya dan BADAR

Tarikh:  30 April hingga 2 Mei 2009
Tempat:  Kompleks Rakan Muda Sementa, Klang
Anjuran:  Unit Bimbingan & Kaunseling, SAMHSB

Program kepimpinan buat kumpulan sasar pemimpin sekolah, banyak maklumat dan ilmu yang diperolehi dari program ini.  Bengkel penyelesaian isu dan konflik PRS, Pengawas dan BADAR yang diadakan diharap dapat dijadikan panduan dan ‘clue’ dalam memperbaiki organisasi masing-masing.  Kembara, ‘mind setting’ dalam ceramah motivasi kepimpinan juga boleh diaplikasi oleh kumpulan sasar ini, disokong dengan sedikit perkongsian ilmu berkaitan etika dan personaliti pemimpin.  Rata-rata komitmen dan kesungguhan latihan dalam kumpulan diberikan dengan baik sekali.  Resolusi yang dibengkelkan dan dibentangkan kesemuanya dipersetujui dan disokong oleh pengetua.  Banyak juga harapan dan hasrat 3 unit ini ketengahkan demi memperbaiki kepimpinan sekolah seterusnya menjaga kebajikan banyak pihak, syabas dan tahniah buat barisan pemimpin semoga semangat dan harapan yg berkobar-kobar dapat diteruskan sampai bila2.

Disediakan oleh Cikgu Aizan.

 

11 Responses

  1. teringat kenangan di tamrin qiyadi..bnyk yg sweet..

  2. Mudah2an program tersebut dapat meningkatkan nilai diri dan kepimpinan.

    Program tersebut sudah lama berlalu. Semoga semangat yang kalian perolehi ketika menghadiri program TAMRIN QIYADI tetap membara selama2nya.

    Pengawas-PRS-BADAR adalah kesatuan badan yang mampu menjadikan SAMHSB lebih baik!

    Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh!

  3. bestnya program2 camni..

  4. salamullahi ‘alaikum….

    huhu..bestnye…selama 3tahun ana join tamrin qiyadi kt skola je…05,06,07…

    tp xpe,yg penting ilmu yg kte dpt tu,gunakan sebaiknye…jgn buat malu nama ‘bdk skola agama’…ramai bile da kuar…lain sgt.mcm xpenah lgsg blaja agama…

    ana bkn sekadar ckp,tp realitinye..tgk sendiri…

    asif jiddan..

    ikhlas minni : budak_kecik90

  5. bgus2..congret sume..hope korang bleh jd yg trbek..=]

  6. kepada adik2..ambillah peluang yg diberi untuk dijadikan bekalan dimasa akan datang……

  7. program ni mmg bermakna sgt..

    semua peserta m’jd lebih bersemangat slps menjalani program tersebut..

  8. SYE PRS…. MOGA prs dapt gerak ngan lebih aktif ya…

  9. you all mmg beruntunglah..jadikan apa yg korang pelajari ni untuk madah terbaik dekat university nnti…mesty u all di tabik punyer…

  10. jgn lupa apa yg korang dh dapat sebagai pemimpin sekolah kerana ia berguna untuk menjadi pemimpin yg berkaliber pada masa akan datang…ramai org akan nampak dan menghormaty u all nnty ^_^

  11. tangung di dunia jawab di akhirat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: