Pada hari ini, 7 OKTOBER 2009 semua pelajar tingkatan 3 di seluruh Malaysia menghadapi peperiksaan penting Penilaian Menengah Rendah (PMR). 

JADUAL WAKTU PEPERIKSAAN BERTULIS PMR 2009 (klik sini)

Di SAMHSB, seramai 200 orang calon sedang menghadapinya dengan penuh bersungguh-sungguh.  Sebelum memasuki dewan peperiksaan, mereka dan guru-guru telah sama-sama berdoa memohon kehadrat ALLAH subhanahu wata’ala agar dipermudahkanNYA dan dikurniakan keputusan yang cemerlang, insyaALLAH, amin.

Kami guru-guru dan keseluruhan warga SAMHSB mendoakan agar dipermudahkan urusan mereka, diberi ketenangan dan dijauhkan dari segala musibah sepanjang menghadapi peperiksaan yang penting itu.  Mudah2an mereka memperolehi keputusan yang cemerlang, dan diberkati keputusan mereka itu, amin.

9 thoughts on “PMR 2009 Bermula Hari Ini!

 1. Alhamdulillah, PMR dah selesai. Mudah2an ALLAH subhanahu wata’ala mengurniakan kalian keputusan yang cemerlang.

  Tentu lega kan? Alhamdulillah. Kalau nak enjoy, enjoylah. Setelah sekian lama kalian bertungkus lumus menumpukan perhatian dan usaha kpd persiapan PMR, tentu kini masa utk berehat dan bersuka ria. Namun, berpada2lah. Isikan masa yang terluang ini dengan aktiviti2 yang berfaedah dan berproduktiviti.

  Jangan lekangkan diri dari mengingati Tuhan. Jalankan kewajiban muslim seperti biasa. Dan teruskan berdoa agar para pemeriksa yang memeriksa kertas jawapan kalian dilembutkan hati dan dpermudahkan mereka tatkala menanda kertas kalian. Dan berdoalah agar Tuhan Yang Maha Penentu, menentukan keputusan yang baik buat kalian semua… 😀

 2. Alhamdulillah, syabas, tahniah buat semua calon PMR Sam Sultan Hisamuddin.Umi yakin anda semua dah buat yang terbaik…peperiksaan dan selesai , dah berlalu…kini masa untuk kita menunggu hasilnya..segala-galanya bergantung pada usaha kita yang lalu.tapi kita ada satu lagi senjata..ye..kita boleh berdoa, mari kita semua sama-sama berdoa mudah2an kita dapat hasil yang baik-baik yang bernilai.yang berkualiti insyaallah .amin

 3. salam…da abes exam niey,mmg lega..
  debaran tok exam da xde,tggal lg debaran
  amek slip jerh…arap2 doa kalian sume
  dmkbulkan oleh Allah..lau bley bia sume ar
  dap 9A..insyaAllah!
  hehe…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s